Дания, която е член на НАТО заяви, че има за цел

...
Дания, която е член на НАТО заяви, че има за цел
Коментари Харесай

Дания предлага скандинавско отбранително сътрудничество в нова стратегия

Дания, която е член на НАТО съобщи, че има за цел да ускори отбранителните връзки с другите скандинавски страни, с цел да се опълчи на съветската опасност в района на Балтийско море и да отбрани сериозната инфраструктура в нова тактика за външната политика и политиката на сигурност, като държавното управление на страната приканва за повече взаимни военни учения и съгласуване на проектите за защита с другите северни страни, предава Ройтерс.

" Северните страни в този момент са по-обединени от всеки път в региона на политиката за сигурност и защита ", се споделя в отчета, подчертавайки скорошното присъединение на Финландия към НАТО и упованието на Швеция за участие в Алианса.

Датчаните гласоподаваха предходната година да се причислят към отбранителната политика на Европейския съюз, сигнализирайки за задълбочаване на отбранителните връзки в отговор на съветската инвазия в Украйна.

Дания към този момент работи с Швеция, Норвегия и Финландия за основаване на единна скандинавска въздушна защита.

В тактиката се признава, че Дания не е приемала задоволително съществено опасността за сигурността от Русия в района на Балтийско море и се показват дефекти в способността й да пази личната си територия. Дания има за цел да извърши задачата на НАТО за разноски от 2% от Брутният вътрешен продукт до 2030 година

" Трябва да укрепим датската защита и сигурност и да допринесем в допълнение за възпирането и защитата на НАТО, изключително в прилежащата зона ", се споделя в тактиката.

В нея се акцентира нуждата да се направи датското общество по-стабилно, с цел да се оправи с кибернетични и терористични закани, шпионаж и акции за въздействие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР